• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

Moeite met in slaap vallen? Probeer deze Facial Massage voor betere en diepere slaap

Health & lifestyle -
Moeite met in slaap vallen? Probeer deze Facial Massage voor betere en diepere slaap

Heb je moeite om in slaap te vallen? Probeer eens deze snelle en eenvoudige at-home gezichtsmassage die zowel je spieren en als je geest laten ontspannen waardoor je sneller in slaap valt. Bovendien heb je helemaal geen dure skincare or andere attributen nodig: je handen en wat olie zijn genoeg om het gewenste resultaat te bereiken. De volgende ochtend zul je er niet alleen meer uitgerust uitzien, je zult je ook echt energieker voelen. 


Door slechts een paar minuten extra me-time toe te voegen aan je avondritueel, bereid je je geest voor op de nacht terwijl je tegelijk nog een extra stap aan je skincare routine toevoegt. Gezichtsmassages stimuleren de bloedsomloop waardoor verse voedingsstoffen in het bloed naar de huidoppervlakte komen, wat gezonde celproductie en -vernieuwing ondersteunt. Kortom, alle ingrediënten om stralend wakker te worden!


Voorbereiding: je normale skincare routine

Voor het beste resultaat begin je deze routine vlak voordat je naar bed gaat. Na het reinigen van de huid, breng je je gebruikelijke huidverzorging aan, eindigend met een voedende nachtcrème of moisturizer. Vervolgens breng je een aantal druppels gezichtsolie aan op je handen. Gebruik een gezichtsolie naar keuze. Rozenbottelolie is een budgetvriendelijke optie en veilig te gebruiken voor alle huidtypes, zelfs de gevoelige. Verwarm de olie door het tussen je handen te wrijven. Breng dan je handpalmen naar je gezicht en druk voorzichtig de olie in je huid. Je overgebleven olie mag op je handen blijven zitten, zodat ze goed over je gezicht kunnen glijden. 


Stap 1: Stress uit je voorhoofd halen

Plaats drie vingers van elke hand tussen je wenkbrauwen en laat je vingers met zachte druk naar boven over je voorhoofd tot aan je haarlijn glijden. Herhaal dit een aantal keer, maar zet elke keer je vingers iets verder uit elkaar neer, totdat je vingers de haargrens aan de zijkant van je gezicht hebben bereikt . Het glijden van je vingers over je voorhoofd zorgt ervoor dat je spieren beginnen te ontspannen.


Stap 2: Strijk je wangen glad

Plaats dezelfde drie vingers horizontaal aan weerszijden van je neusvleugels. Met lichte druk, glijd je je vingers naar buiten en naar boven over je wangen richting je slapen. Herhaal dit vijf keer. Zorg ervoor dat je vingers niet te dicht bij de tere huid onder je ogen komen.


Stap 3: De wenkbrauwen

Beginnend bij de brug van je neus, knijp met je duim en wijsvinger langs je wenkbrauw lijn (duim onder en wijsvinger boven je wenkbrauw) en werk van binnen naar buiten tot aan het buitenste puntje van je wenkbrauw. Houd elk kneepje twee seconde vast en herhaal de hele beweging vijf keer. De wenkbrauwen staan in verbinding met de bijnieren, die in overdrive gaan als we gestresst zijn. Daarom helpt het masseren van dit punt bij het kalmeren van de geest. Tevens vermindert het wallen rondom de ogen.


Stap 4: Stress en gifstoffen afvoeren

Plaats de knokkels van je middel- en wijsvingers op je kin, waarbij je middelvinger boven je kaaklijn en je wijsvinger onder je kaaklijn valt. Met lichte druk, beweeg je handen over je kaaklijn naar buiten, helemaal tot aan je oren. Herhaal dit vijf keer. Behalve dat je gifstoffen hiermee afvoert, helpt deze beweging ook voor het verstevigen en definiëren van de kaaklijn.


Stap 5: De kaken laten ontspannen

We slaan een hoop stress en bezorgdheid op in onze kaken, daarom is het belangrijk om de kaak los te masseren. Maak met je wijs- en middelvingers cirkelende bewegingen rondom je kaak, ongeveer ter hoogte van je oorlel. Voel een beetje rond in dat gebied waar de bewegingen het fijnst voelen en geef die plekken wat extra aandacht. Dit helpt om de spanning in je kaak de verlichten.


Stap 6: sluit af met licht getik

Maak, met je ogen dicht, zacht tikkende bewegingen met je vingertoppen over je gehele gezicht. Begin in je hals en werk omhoog naar je haarlijn. Herhaal dit vijf keer.

 

Slaap lekker!

All done! Je gezicht kan wat rood zijn, dit komt door de stimulans van de bloedsomloop (wat goed is!), maar dit zal lang voor de wekker gaat, weggetrokken zijn. Nu ben je helemaal klaar om met een kalme geest lekker in bed te kruipen. En wat slaapt er nou lekkerder dan een net verschoond bed met een heerlijk zacht dekbedovertrek gevuld met een wollen dekbed van Van Morgen. Ken jij de voordelen van slapen onder wol al? Check deze blog voor meer informatie.

 

 

 

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.