• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

Hoe houd je je handdoeken langer mooi? Volg deze verzorgingstips voor handdoeken

Hoe houd je je handdoeken langer mooi? Volg deze verzorgingstips voor handdoeken

Blijf fris en schoon met Van Morgen’s badcollectie! Eerlijk geproduceerd en gemaakt van 100% biologisch gekamde katoenvezels, met zachtheid, vochtopnemendheid en duurzaamheid in het achterhoofd. Om jou zo lang mogelijk te laten genieten van onze handdoeken, hebben we deze guide samengesteld over hoe je het beste onze handdoeken kunt onderhouden. Van wassen tot ophangen, hieronder lees je hoe je alles uit onze handdoeken haalt!


Wat niet te doen

Om de kwaliteit van je handdoeken te behouden, is het beter om wasverzachters en bleekmiddelen te vermijden, omdat die de natuurlijke vezels beschadigen. Houd je handdoeken ook uit de buurt van schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten die benzoylperoxide of alfahydroxyzuren bevatten, omdat deze verkleuring kunnen veroorzaken.

Was je handdoeken ook niet samen met items die aan de stof kunnen trekken of hem kunnen afknellen. Denk dan aan kleding met ritsen, haken of klittenband. Voor het beste resultaat gooi je alleen handdoeken in de was. Nog een tip: is er onverhoopt toch een lusje ontstaan in de stof van je handdoek, trek er dan niet aan, maar knip de lus door met een schaar. 

Hoe moet je handdoeken wassen?

Was je handdoeken op maximaal 40 graden. Gebruik slechts een klein beetje wasmiddel: van zeepresten worden de handdoeken minder vochtopnemend. Om pillen te voorkomen, was je alleen badartikelen samen, en om de kleuren mooi te houden was je verschillende kleuren apart. 

Hoe laat je je handdoeken het beste drogen?

Schud je handdoeken voor het drogen even goed uit, zodat de stof mooi loskomt. Van Morgen’s handdoeken mogen in de droger, op normale temperatuur (te hoge temperatuur beschadigt de stof). Haal de handdoeken direct uit de droger, als je ze te lang laat zitten, worden ze muf.

Heb je geen droger of ben je gewoon gek op de geur van lucht gedroogde was, schud ze dan extra goed uit voordat je ze aan de waslijn hangt, zodat de handdoeken niet stijf en hard worden. Schud ze als ze nog licht vochtig zijn nog een keer uit. Zorg dat je handdoeken altijd compleet droog zijn voordat je ze opvouwt en opbergt.

Handdoeken het mooiste opvouwen

Voor kreukvrije handdoeken die je aan een hotelsuite doen denken, kun je het volgende doen: Leg de handdoek eerst plat op een oppervlak en strijk eventuele kreukels glad. Begin dan met de lange kant van de handdoek en vouw de lengte in drieën. Pak de korte kant vast en vouw de handdoek in tweeën. Herhaal deze stap. Je houdt een net vierkant over dat mooi over een roede kan hangen of dat er net zo keurig en netjes uitziet op een plank.

De beste manier om je handdoeken op te bergen

Overvolle planken kunnen kreukels, onaangename geurtjes of zelfs schimmel veroorzaken. Om je linnenkast fris te laten ruiken, stoppen wij graag een zakje lavendel in de zijkanten van onze handdoeken. Nog een tip: vermijd overmatig gebruik van een set handdoeken door de pas gewassen handdoeken onderaan de stapel in je linnenkast te leggen. Op die manier wordt alles in de kast regelmatig gebruikt.

Hoe kun je het beste je handdoeken tussen gebruik door ophangen

Hang je handdoek tussen gebruik door op om goed te kunnen drogen. Leg vochtige handdoeken nooit op een hoopje op de grond of in een wasmand, want dan kan er schimmel ontstaan. Leg de handdoek in plaats daarvan over een handdoekrek, zodat hij plat hangt en het snelst aan de lucht droogt. Als een handdoek aan een haak wordt gehangen, blijft er vocht tussen de plooien hangen. Opgesloten vocht = schimmel en bacteriën. En die wil je vast niet in je badkamer.

Wanneer moet je je handdoeken vervangen?

Handdoeken zijn gebruiksvoorwerpen: onderhevig aan dagelijks gebruik en veelvuldig wassen. Het is daarom onvermijdelijk dat ze er op den duur duffer uit gaan zien. Plan daarnaar: Vervang je badlinnen ongeveer om de 2-3 jaar. Je oude handdoeken kun je hergebruiken als schoonmaakdoeken of recyclen. Goed voor jou, goed voor het milieu. Benieuwd geraakt naar de gehele bad collectie? Klik hier.Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.