• Gratis bezorging en retour
  • 30 dagen bedenktijd
  • Duurzaam en Fairtrade

Beter slapen? Slaap met wol

Health & lifestyle -
Beter slapen? Slaap met wol

Let’s talk about… wool. Nee, geen geitenwollensokken praat,​ ​maar schapenwol ​van ons eigen Texel. We verklappen het alvast: schapenwol is de ideale bedpartner. Lees hier de voordelen van wol. 

Goed slapen

Goed slapen is belangrijk. Investeren in je nacht​ ​is investeren in je dag. Hoe zonde is het als je een slechte nacht maakt​ dordat je dekbed te broeierig aanvoelt of juist omdat het geen warmte vasthoudt? Om dat te voorkomen hoeven we eigenlijk alleen maar back to basic. Want als je denkt​ '​Was er maar een product dat ons warm houdt in de winter en koel in de zomer​.'​ Nou:​ ​dat is er!

Wol als vulling van dekbedden en kussens is bezig aan een enorme​ ​opmars en je ​zou​ dus ​kunnen ​zeggen dat wol terug is. Terug van nooit​ ​weggeweest misschien wel. Wol is een prachtig natuurproduct, met de juiste eigenschappen om jouw nachtrust te optimaliseren. 

Wol is ventilerend en absorberend

Wol reguleert de temperatuur en vochthuishouding​: het neemt vocht gemakkelijk op en ‘ademt’ het ook weer uit. Hierdoor ontstaat een perfecte ventilatie die eigenlijk vanzelf gaat. Als je je bedenkt dat je elke nacht ongeveer 1 liter vocht verliest, snap je dat wol daarom zorgt voor meer hygiëne. Wol kan tot 30% van het eigen gewicht aan vocht opnemen, zonder zwaar of vochtig aan te voelen. De wolvezels ‘ademen’ als het ware door vocht van het lichaam te absorberen en weer aan de lucht af te geven. Het resultaat is dat je het nooit meer te warm of te koud hebt onder je dekbed... Scheelt een hoop brakke nachten, nachtmerries en een chagrijnig humeur overdag. Onze wollen dekbedden zijn gevuld met 100% zuivere Texelse scheerwol - bekijk hier het 4-seizoenendekbed Let Love Wool of het zomerdekbed Spring Of Summer.

​Wol is zelfreinigend en hypoallergeen

Trouwens ooit gehoord van lanoline? Dit is een natuurlijk wolvet ​dat​ ​schap​en​ aanmak​en​ om zelfreinigend, ​bacteriewerend​ ​en vuilafstotend te zijn. Hierdoor hoef je ook niet bang te zijn voor huisstofmijt of andere​ ​viezigheid. Vanwege de vochtafstotende eigenschappen is wol ook resistent tegen schimmels. Dat ademt een stuk fijner! Zo kregen wij een review binnen van een koper dat haar man niet meer snurkt door op ons wollen kussen te slapen. Hoe fijn is dat!


​Wol is duurzaam​ en diervriendelijk​

Naast een lekker warm bed is het ook belangrijk om te denken aan de levensduur van je product. Je wilt waarschijnlijk twee dingen zien te voorkomen: het snel weer moeten vervangen van je dekbed door slijtage, maar zeker ook belasting voor het milieu.​ ​Bij aankoop van een Van Morgen wollen dekbed doe je een goede investering voor minimaal 10 jaar. Uit laboratoriumtesten is gebleken dat wolvezels bestand zijn tegen scheuren en met dan 20 duizend keer op zichzelf kunnen terugbuigen zonder te breken: daarom gaat wol zo lang mee.

Onze wollen producten zijn milieu- en diervriendelijk. Dat geldt al voor de productie​: een schaap maakt steeds opnieuw wol aan​ ​en het is dus een natuurlijke grondstof, die ook nog ethisch verantwoord kan worden gewonnen.​ ​Al ons wol wordt lokaal geproduceerd op Texel, zo hebben onze producten dus ook geen onnodig lange afstanden afgelegd om bij jou thuis te komen. De schapen op Texel lopen vrij in de wei en hebben een goed leven. Daar komt nog eens bij dat de wol die Van Morgen gebruikt, alleen afkomstig is van de 'schone delen' van het schaap (d.w.z. de rug en de nek). De wol van de eerste keer dat een schaap geschoren wordt heet 'lamswol' (Voor alle duidelijkheid: dat gebeurt pas als het schaap allang geen lammetje meer is!). De wol afkomstig van de 2e scheer en verder heet 'scheerwol'. Van Morgen gebruikt alleen scheerwol van die 2e scheer voor onze dekbedden en kussens, zodat we altijd de zachtste en beste kwaliteit wol kunnen leveren. Bovendien is wol 100% biologisch afbreekbaar en daardoor beter voor het milieu dan synthetische stoffen.

In conclusie

Je denkt misschien dat het allemaal te mooi is om waar te zijn. Als het zo’n mooi product is op alle fronten, waarom slaapt dan nog niet iedereen eronder? Waar zit het addertje onder het gras? Om eerlijk te zijn, hebben wij ook geen idee. We hebben geen negatieve punten kunnen vinde​n​, behalve dan misschien dat wol zwaarder is dan dons. Maar zelfs dat vinden veel mensen juist een voordeel.

Back to basic, voor warme voeten, duurzaamheid en ethisch verantwoorde productie: slaap met wol.

Combineer een Let Love Wool 4-seizoenen dekbed en een Let Love Wool kussen voor 10% bundelvoordeel! De korting wordt automatisch verrekend in de winkelwagen, dus je hoeft niks extra te doen tijdens de checkout.

ps. Ben je nog niet uitgelezen over wol? Lees hier Let Love Wool: the proof is in the sleeping, geschreven door Schelto.

Naar wollen dekbedden & kussens​

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100).

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.