• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

4-seizoenen dekbed kopen? Dit moet je weten!

Materialen -
4-seizoenen dekbed kopen? Dit moet je weten!

Nu de zomer echt voorbij is, heb je misschien gemerkt dat het ‘s ochtends ook weer wat frisser is als je uit bed moet. Niets lekkerder dan je nog een keertje omdraaien in bed voordat je de koude vloer op stapt. Maar om echt goed voorbereid te zijn op de koudere nachten, is het misschien wel tijd voor een nieuw dekbed. Een 4-seizoenen dekbed is de perfecte lange termijn aankoop: met een eenmalige investering kan je gelijk jaren door.


Wat is een 4-seizoenen dekbed?

Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit 2 delen: een dun zomerdeel, en een wat dikker lente-/herfst deel. Door de twee delen aan elkaar te ritsen ontstaat een heerlijk dik en warm winterdekbed. Zo heb je dus voor elk moment van het jaar een geschikt dekbed! 


Wollen dekbed 4-seizoenen

Bij Van Morgen verkopen we een prachtig luxe 4-seizoenen dekbed gevuld met scheerwol van Texel. Het zomerdeel is lekker dun: gevuld met slechts 250 gram wol per m2, en heeft daardoor warmteklasse 4. Het lente-/herfst deel bevat 450 gram wol met m2 en heeft warmteklasse 3. Door middel van de handige rits zijn de twee delen eenvoudig aan elkaar vast te ritsen, waardoor een winterdekbed met een dikte van wel 700 gr/m2 ontstaat. Hiermee valt het winterdekbed in warmteklasse 1: bedoeld om je warm te houden tijdens de koudste nachten. 


Shop direct ons Texels Wollen 4-Seizoenen Dekbed!

Rits tussen twee delen van 4-seizoenen dekbed

Wat betekent warmteklasse dekbed?

De warmteklasse van een dekbed wordt aangegeven zodat je goed weet voor welk seizoen een dekbed geschikt is. Bovendien verschilt het per persoon hoe snel iemand het warm of koud heeft. Daarom is de warmteklasse een handige indicatie. Lees in deze blog meer over wat dekbed warmteklassen precies inhouden.


Bang dat ons wollen 4-seizoenen dekbed té warm is? Geen paniek: vanwege de geweldige eigenschappen van wol zijn onze dekbedden warmte- en vochtregulerend. Benieuwd hoe dat precies zit? Lees hier meer over alle voordelen van slapen onder een Texels wollen dekbed.


4-seizoenen dekbed in meerdere maten

Het 4-seizoenen dekbed van Van Morgen is beschikbaar in vier verschillende maten: we hebben een standaard maat eenpersoons dekbed van 140x220cm, een tweepersoons dekbed van 200x220cm, een Lits Jumeaux tweepersoons dekbed van 240x220cm en ons grootste dekbed: ene Lits Jumeaux XL tweepersoons dekbed van 260x220cm. Allemaal zijn ze gevuld met de hoogste kwaliteit scheerwol, eerlijk, duurzaam en diervriendelijk geproduceerd op Texel.

4 seizoenen dekbed Texels Wol

Welke vulling 4-seizoenen dekbed?

4-seizoenen dekbedden zijn te koop met verschillende soorten vullingen. De meest bekende dekbed vulling is toch wel dons. Maar dat donzen dekbedden het bekendst zijn, betekent niet dat het gelijk de beste keuze is. Helaas wordt heel veel dons op een niet-diervriendelijke manier verkregen. Bij Van Morgen staat diervriendelijke productie centraal. Daarom zijn onze 4-seizoenen dekbedden gevuld met 100% zuivere scheerwol van schapen van Texel. Deze schapen hebben een goed leven en worden op een humane manier geschoren.


Daarnaast wees onderzoek ook uit dat slapen onder wol zorgt voor diepere slaap dan slapen onder bijvoorbeeld synthetisch materiaal of een donzen dekbed. Dat komt omdat je per nacht wel tot 1 liter vocht verliest. Het is daarom heel belangrijk hoe je dekbed daarop reageert. Wol kan tot wel 30% van het eigen gewicht aan vocht opnemen. Vervolgens wordt dit weer aan de lucht afgestoten, waardoor jij zelf droog blijft onder je dekbed. Dat slaapt wel zo lekker. 

 

Hoe onderhoud ik mijn 4 seizoenen dekbed?

Aangezien je een groot deel van het jaar een van de twee delen niet op je bed hebt liggen, is het belangrijk om te realiseren dat je genoeg opbergruimte moet hebben voor dat deel. Onze wollen dekbedden kunnen niet gewassen worden. Daarom moet je het regelmatig opkloppen en luchten om het dekbed fris en vol te houden. Gelukkig is wol zelfreinigend en blijft je 4-seizoenen dekbed daarom jaar naar jaar fris en schoon. Natuurlijk bescherm je je 4-seizoenen dekbed het beste door er een goed dekbedovertrek omheen te doen. Bij Van Morgen verkopen we ook prachtige dekbedovertrekken van 100% katoen.


4-seizoenen dekbed kopen online

Wacht niet langer en shop direct het Van Morgen Texels Wollen 4-Seizoenen Dekbed!

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.