• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

Wollen dekbed kopen, waarom? Lees alle voordelen van wol!

Materialen -
Wollen dekbed kopen, waarom? Lees alle voordelen van wol!

Let’s talk about… wol. Nee, geen geitenwollensokken praat,​ ​maar schapenwol ​van ons eigen Texel als vulling voor je dekbed. We verklappen het alvast: schapenwol is de beste bedpartner. En wie wil er nou geen goede nachtrust? Wat zijn de voordelen van slapen onder een Texels wollen dekbed?

Een dekbed met schapenwol als vulling ventileert en absorbeert beter dan dons, waardoor het je warm houdt in de winter en juist lekker koel in de zomer. Daarnaast zijn wollen dekbedden zelfreinigend en hypoallergeen. Ook zijn Texelse wollen dekbedden duurzaam en diervriendelijk, dus beter voor het klimaat.

Meer weten? Lees snel verder.

Goed slapen onder een wollen dekbed?

Goed slapen is belangrijk. Investeren in je nacht​ ​is investeren in je dag. Hoe zonde is het als je een slechte nacht maakt​ doordat je dekbed te broeierig aanvoelt of juist omdat het geen warmte vasthoudt? Om dat te voorkomen hoeven we eigenlijk alleen maar back to basic. Want als je denkt​ '​Was er maar een product dat ons warm houdt in de winter en koud in de zomer​.'​ Nou:​ ​dat is er!

Wol als vulling van dekbedden en kussens is bezig aan een enorme​ ​opmars en je ​zou​ dus ​kunnen ​zeggen dat wol terug is. Terug van nooit​ ​weggeweest misschien wel. Wol is een prachtig natuurproduct met de juiste eigenschappen om jouw nachtrust te optimaliseren.

Een wollen dekbed is ventilerend en absorberend

Wol reguleert de temperatuur en vochthuishouding​: het neemt vocht gemakkelijk op en ‘ademt’ het ook weer uit. Hierdoor ontstaat een perfecte ventilatie die eigenlijk vanzelf gaat. Als je je bedenkt dat je elke nacht in bed ongeveer 1 liter vocht verliest, snap je dat wol daarom zorgt voor meer hygiëne. In tegenstelling tot dons of synthetische dekbedden, kan een dekbed met wol als vulling tot 30% van het eigen gewicht aan vocht opnemen, zonder zwaar of vochtig aan te voelen. De wolvezels ‘ademen’ als het ware door vocht van het lichaam te absorberen en weer aan de lucht af te geven. Het resultaat is dat je het nooit meer te warm of te koud hebt onder je dekbed... Scheelt een hoop brakke nachten, nachtmerries en een chagrijnig humeur overdag. Kortom: wol in bed zorgt voor een betere nachtrust.

Onze schapenwollen producten voor bij jou in bed:

Onze wollen dekbedden zijn gevuld met 100% zuivere Texelse scheerwol - bekijk hier ons 4-seizoenendekbed of het zomerdekbed. Zowel het wollen zomerdekbed als het wollen 4-seizoenen dekbed komt in 4 verschillende maten:

  • Texels wollen 4-seizoenen dekbed 140x220 cm (eenpersoons dekbed)
  • Texels wollen 4-seizoenen dekbed 200x220 cm (tweepersoons dekbed)
  • Texels wollen 4-seizoenen dekbed 240x220 cm (lits jumeaux dekbed)
  • Texels wollen 4-seizoenen dekbed 260x220 cm (lits jumeaux xl dekbed)
  • Texels wollen zomerdekbed 140x220 cm (eenpersoons dekbed)
  • Texels wollen zomerdekbed 200x220 cm (tweepersoons dekbed)
  • Texels wollen zomerdekbed 240x220 cm (lits jumeaux dekbed)
  • Texels wollen zomerdekbed 260x220 cm (lits jumeaux xl dekbed)

 

Het 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee verschillende delen: een zomerdeel (250 gr/m2) en een lente/herfst deel (450 gr/m2), gemakkelijk aan elkaar te ritsen tot winterdekbed. Zo heb je een dekbed geschikt voor het hele jaar. Snel heet in bed? Dan is ons extra dun en luchtig zomerdekbed ideaal voor jou. Dit enkel dekbed is gevuld met slechts 120gr/m2 zuivere schapenwol. Zo houden zelfs zij die last hebben van nachtzweten het droog. Het tijk is gemaakt van 100% natuurlijke katoen, waardoor het dekbed extra zacht aanvoelt. Twijfel je over welke maten dekbedden het beste passen bij de grootte van jouw bed? Klik dan hier.

Close up van Texels wollen 4 seizoenen dekbed waarbij de twee losse delen met een rits aan elkaar kunnen worden gemaakt tot een winterdekbed 

​Een wollen dekbed is zelfreinigend en hypoallergeen

Trouwens ooit gehoord van lanoline? Dit is een natuurlijk wolvet ​dat​ ​schap​en​ aanmak​en​ om zelfreinigend, ​bacteriewerend​ ​en vuilafstotend te zijn. Hierdoor hoef je ook niet bang te zijn voor huisstofmijt of andere​ ​viezigheid. Een Texels wollen dekbed en kussen is dus ideaal voor mensen die vanwege allergieën een anti-allergie dekbed nodig hebben. Vanwege de vochtafstotende eigenschappen is wol ook resistent tegen schimmels. Dat ademt een stuk fijner! Zo kregen wij een review binnen van een koper dat haar man niet meer snurkt door op ons wollen kussen te slapen. Hoe fijn is dat! 

Onze wollen dekbedden zijn gevuld met 100% biologische wol en daardoor helemaal vrij van schadelijke chemicaliën. Ons Texels wollen dekbed wassen is daarom niet mogelijk, maar vanwege de zelfreinigende eigenschappen van wol is dat helemaal niet erg. Het enige wat je hoeft te doen voor onderhoud is soms je dekbed even laten luchten. Meer lezen over hoe je jouw Van Morgen producten schoon houdt? Kijk op deze pagina over wasvoorschriften.

Man in wit overhemd met trouwring om houdt zuivere schapenwol die gebruikt wordt als vulling voor dekbedden en kussens vast in slaapkamer 

​Onze Texels wollen dekbedden zijn duurzaam​ en diervriendelijk​

Naast een lekker warm bed is het ook belangrijk om te denken aan de levensduur van je wollen dekbed. Je wilt waarschijnlijk twee dingen zien te voorkomen: het snel weer moeten vervangen van je dekbed door slijtage, maar zeker ook belasting voor het milieu.​ ​Bij aankoop van een Van Morgen Texels wollen dekbed doe je een goede investering voor wel 20 jaar. Uit laboratoriumtesten is gebleken dat wolvezels bestand zijn tegen scheuren en met dan 20 duizend keer op zichzelf kunnen terugbuigen zonder te breken: door deze veerkracht gaat wol zo lang mee.

Onze wollen dekbedden en kussens zijn milieu- en diervriendelijk. Dat geldt al voor de productie​: een schaap maakt steeds opnieuw wol aan​ ​en het is dus een natuurlijke grondstof, die ook nog ethisch verantwoord kan worden gewonnen.​ ​Al ons wol wordt lokaal geproduceerd in de fabriek op Texel, zo hebben onze producten dus ook geen onnodig lange afstanden afgelegd om bij jou thuis te komen. De schapen op Texel lopen vrij in de wei en hebben een goed leven. Daar komt nog eens bij dat de wol die Van Morgen gebruikt, alleen afkomstig is van de 'schone delen' van het schaap (d.w.z. de rug en de nek). De wol van de eerste keer dat een schaap geschoren wordt heet 'lamswol' (Voor alle duidelijkheid: dat gebeurt pas als het schaap allang geen lammetje meer is!). De wol afkomstig van de 2e scheer en verder heet 'scheerwol'. Van Morgen gebruikt geen lamswol, maar alleen scheerwol van die 2e scheer voor onze dekbedden en kussens, zodat we altijd de zachtste en beste kwaliteit wol kunnen leveren. Bovendien is wol 100% biologisch afbreekbaar en daardoor beter voor het milieu dan synthetische stoffen. Ook het tijk (het omhulsel waar de schapenwol in zit) is 100% biologisch geproduceerd.

Natuurshot van vuurtoren in de duinen van Nederlands Waddeneiland Texel

Wol is van nature brandwerend

Wol is om een aantal redenen een van nature brandwerend materiaal. Het heeft een hoog vocht- en stikstofgehalte, en een hoge zuurstofindex van ongeveer 26%. Wol heeft een hoge ontsteking drempel van 600ºC, en een lage verbrandingswarmte. Als het materiaal ontbrandt, vormt het een zelf isolerende koolstof die brandvoortplanting voorkomt door niet te smelten of te druipen. Hopelijk zul je deze eigenschappen nooit nodig hebben, maar het is wel een fijne gedachte dat je zelfs tijdens een brand met een wollen dekbed goed zit.

Dus waarom zou je niet een Texels wollen dekbed kopen?

Je denkt misschien dat het allemaal te mooi is om waar te zijn. Als het zo’n mooi product is op alle fronten, waarom slaapt dan nog niet iedereen eronder? Waar zit het addertje onder het gras? Om eerlijk te zijn, hebben wij ook geen idee. We hebben geen nadelen van wollen dekbedden kunnen vinden​, behalve dan misschien dat wol zwaarder is dan dons. Maar zelfs dat vinden veel mensen juist een voordeel.

Dus kies voor een zachte vulling, zuiver schapenwol, voor beter slaapcomfort, warme voeten, duurzaamheid en ethisch verantwoorde productie. Shop onze Texelse wollen dekbedden en kussens. 

Psst: check deze mooie aanbieding: Combineer een Texels wollen 4-seizoenen dekbed en een Texels wollen kussen voor 10% bundelvoordeel! De korting wordt automatisch verrekend in de winkelwagen, dus je hoeft niks extra te doen tijdens de checkout.

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.