• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

Wat is Percale Katoen? Vind hier alle uitleg over percale katoen

Materialen -
Wat is Percale Katoen? Vind hier alle uitleg over percale katoen

Percale katoen is een luxe stof met een heerlijk koele en knisperende look en feel. Lekker zacht, maar niet te glad en glanzend, is het een prettige stof voor je beddengoed, of je nou op zoek bent naar een dekbedovertrek of een hoeslaken. Wat percal precies is leggen we je graag hieronder uit. 

Percale katoen uitgelegd

Percale, perkal, percal katoen, allemaal verschillende benaming voor 1 en dezelfde soort stof. Percale katoen is een speciale weeftechniek van katoen, de draden gaan namelijk om-en-om: één draad onder en één draad boven. Daarnaast is bij percale katoen een onderscheidende factor van ‘normaal’ katoen de threadcount (draaddichtheid). Thread count is het het aantal draden dat per vierkante inch geweven is, zowel horizontaal als verticaal. Je telt dan de horizontale draden en de verticale draden bij elkaar op. Om katoen percal te mogen noemen, moet de thread count minimaal 200 zijn, dus 100 draden verticaal en 100 horizontaal.

Bed met percale katoen dekbedovertrek in wit met moeder met dochtertje spelend

Is hogere thread count altijd beter?

Thread count is een belangrijke factor in de kwaliteit van je beddengoed, maar zegt ook zeker niet alles. Veel bedrijven adverteren met hele hoge threadcount voor hun beddengoed, in de hoop als kwalitatief beter gezien te worden. Helaas zijn thread counts boven de 500 misleidend, en hoe dat precies zit leggen we je uit in deze blog.

Hoe voelt percale katoen aan?

Door de om-en-om weving van percal krijgt percale katoenen beddengoed een matte look, die koel en knisperend aanvoelt. Daardoor is percal ideeal voor in de zomer, of voor mensen die het snel warm krijgen in bed. Omdat percale katoen gemaakt is van 100% katoen, geniet het van alle vocht-absorberende en ademende eigenschappen. Als je meer weer lezen over de eigenschappen van katoen en hoe het gemaakt wordt, kan dan hier. Overtuigd dat percale katoen helemaal de stof is voor jouw beddengoed? Shop dan gelijk onze percale katoen dekbedovertrekken en percal hoeslakens.

Bed met vier kussens en dekbedovertrek van percale katoen in gele kleur

Hoe onderhoud ik percale katoen?

Percal is makkelijk in onderhoud en blijft lang mooi. Het percale katoenen beddengoed van Van Morgen mag op 40 graden gewassen worden en is ook geschikt voor de droger. Maar we adviseren om je beddengoed lekker aan de frisse lucht te laten drogen, dan kreukt het minder. Alhoewel wat kreukels in je percale dekbedovertrek ook die gezellige geleefde look geven. Eigenlijk is het een kwestie van persoonlijke voorkeur! Meer lezen over je beddengoed verzorgen? Klik hier.

Percal katoen en katoen satijn: de verschillen

Bij Van Morgen verkopen we naast percale katoen dekbedovertrekken ook katoen satijn dekbedovertrekken. In deze blog lees je alles over satijn en katoen satijn. Ook schreven we nog een handige blog waarin we de verschillen tussen percale katoen en katoen satijn even goed op een rijtje zetten.

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.