• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

Wat is katoen?

Materialen -
Wat is katoen?

Katoen - We dragen het dagelijks en slapen er vrijwel elke nacht in. Tijd voor wat meer duidelijkheid over het meest gebruikte materiaal in de textielindustrie.

Katoenvezels

Katoenvezels zijn in feite allemaal dunne holle buisjes die een prima warmtegeleider zijn. De vezels kunnen zich ook vullen met vocht. Zweetdruppeltjes worden dus zonder moeite opgezogen. Katoen kan tot 20% van het eigen gewicht aan vocht opnemen voor het echt vochtig aanvoelt. Vandaar dat katoen uiterst geschikt is voor beddengoed en badtextiel. Bij het spinnen blijven de vezels ondanks het gladde vezeloppervlak goed aan elkaar vastzitten, omdat de wrongen daarbij als scharnieren in elkaar passen.

Van Morgen beddengoed en badlinnen

Wat zijn eigenschappen van katoen?

Katoen ademt. Het is huidvriendelijk en heeft een goede vochtopname waardoor het nooit broeierig aanvoelt. Het kan ongeveer 20% van zijn droge gewicht aan vocht opnemen zonder vochtig aan te voelen en staat vocht ook weer snel af. Katoen is makkelijk wasbaar, kleurecht, sterk en slijtvast. Bij Van Morgen gebruiken we katoen in de vormen satijn en percal. Dit zijn twee verschillende wevingen en de één is niet beter dan de ander. Het is een kwestie van smaak. Er gaat niks boven het heerlijke frisse en knisperende gevoel van percal in de zomer, of het knusse en zachte gevoel van satijn in de winter. Meer over de wevingen lees je hier.

Gekamde katoen

Bij gekamd katoen worden de garens gekamd vóór het spinnen waardoor het garen zachter en soepeler wordt en er minder onzuiverheden voorkomen. Dit zorgt er ook voor dat na het vele wassen geen pluisjes ontstaan. Door dit proces worden 10 tot 15% van de vezels verwijderd. De kortste eerst, want hoe langer de katoengarens, hoe beter de kwaliteit. Onze producten worden uitsluitend geweven van gekamde katoengarens zodat je Van Morgen beddengoed zijn kwaliteit behoudt. Ook na intensief gebruik. Bekijk ook onze handdoeken van 100% gekamde katoen. 

Van Morgen beddengoed en badlinnen

Naar de collectie

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.