• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

Hoe zorg je voor je beddengoed?

Health & lifestyle -
Hoe zorg je voor je beddengoed?

Je hebt een nieuwe set Van Morgen beddengoed gekocht. Hoe kun je ervoor zorgen dat onze producten zo lang mogelijk mooi blijven, terwijl je ze veelvuldig gebruikt? Kennis van hoe je je beddengoed schoonmaakt, verzorgt en bewaart is essentieel voor een goede nachtrust. Volg deze vijf stappen en je zult ervaren dat de lakens aanvoelen alsof je in een vijf sterren hotel slaapt.

1. Wassen

Was je lakens eerst voordat je ze gebruikt. Zo worden ze brandschoon en dit maakt de katoenvezels los waardoor je beddengoed optimaal is voor je eerste slaapervaring. Daarnaast worden wordt je beddengoed beter en zachter na elke wasbeurt. Om te zorgen voor grondige reiniging kan je je beddengoed op normale stand met warm of koud water wassen. Als je je beddengoed wilt wassen samen met andere kleding, zorg er dan voor dat de kleding dezelfde kleuren en stoffen hebben als je beddengoed. En o ja, zorg er altijd voor dat je kussenslopen en dekbedovertrekken binnenstebuiten wast. Wist je dat je bij ons je dekbedovertreksets kan mixen en matchen? Hoe? Simpel, gewoon door in de winkelwagen andere kussenslopen te selecteren. We hebben ook losse kussenslopen om te variëren in de slaapkamer.

2. Drogen

Als je een droger wilt gebruiken voor het drogen van je beddengoed, kies dan voor een programma met een lage temperatuur en een laag toerental. Dit is goed voor de vezels, kleuren, vorm en elasticiteit van de katoenenvezels. Je zou je beddengoed nog kunnen strijken en stomen om de kreukels eruit te halen, maar verkreukte en geleefde lakens hebben ook zijn charme.

3. Wasverzachter

Zachte lakens zijn niet alleen lekker om onder te slapen, ze zijn ook gemakkelijker te strijken en het verlaagt de de kans op statische elektriciteit. Daarnaast kan wasverzachter de droogtijd verkorten, zodat je nog sneller onder je schone lakens kan liggen!

Van Morgen beddengoed en badlinnen

4. Bewaren

Bewaar je beddengoed altijd schoon en droog. Wij raden aan om het op te bergen in een ademende katoenen opbergtas om het te beschermen tegen vervuiling, insecten, stof en nog veel meer. Wat je ook doet, bewaar het niet in plastic! Dit kan er namelijk voor zorgen dat je beddengoed geel wordt en dat het vocht vasthoudt, dat schimmel kan veroorzaken.

5. Verfris

Verwissel je beddengoed ongeveer één keer per week en verwissel het met een andere set om de kwaliteit van elke set te bewaren. Idealiter moeten sets elke 2 jaar (of 6 maanden tot 1 jaar voor kussenslopen) volledig worden vervangen om te blijven genieten van de ultieme slaapervaring. Extra dekbedovertreksets shop je hier.

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.