• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

Vaderdag top 3

Health & lifestyle -
Vaderdag top 3

De kinderen komen thuis met goedbedoelde knutselwerkjes. Fabrikanten van satéprikkers, wattenschijfjes en serpentines doen er gouden zaken door. In het voorbijgaan strekken halve armen zich ongeïnteresseerd en ongeduldig uit naar papa en terwijl ze hem nog even toe mompelen dat wel ‘een geheimpje is hoor’, nestelen ze achter Nexo Knight of Peppa Pig.

Papa propt zijn toekomstige cadeau in die ene ‘troep-waarnaar-de-kinderen-nog-kunnen-vragen-dus-nog-even-niet-weggooien’-bureaula. Mama ziet het gebeuren en héél even bekruipt haar dat gevoel dat ze vroeger ook had als plotseling de tafels uit elkaar moesten en de blaadjes werden uitgedeeld. Langzaam maar onvermijdelijk kwam dan het besef dat ze vergeten was om dat ene proefwerk in haar Avant Garde-agenda te schrijven. Ze kon wel door de grond zakken. Daar heb je toch die pen (met aardbeiengeur) voor?!

Maar vandaag kwam het gevoel van opluchting al snel bovendrijven. Dat is één van die extra lekkere opluchtingen. Net als wanneer je het vliegtuig na een sprintje net gehaald hebt. Of wanneer ze er net ‘nog eentje in jouw maat achter hebben liggen’. ‘Vaderdag is altijd op een zondag.’ Chill. Hij was vorige maand nog zo lief geweest. Bos bloemen op haar werk, haar favoriete tijdschrift en een op een Boomerangkaart geïmproviseerde bioscoopbon voor twee. Om toch maar weer eens iets samen te doen. ‘Laat ik dit jaar maar op tijd beginnen met me in de commercie te storten en iets moois voor hem te vinden.

Als ze ‘s avonds achter de laptop kruipt, voelt ze zich onbewust gesteund door tientallen andere vrouwen, op hetzelfde moment op zoek naar dezelfde bevestiging. Blind vallen haar vingers op de juiste toetsen. ‘Wanneer is het vaderdag?’ Google geeft haar het juiste antwoord in 0,29 seconden. Naast de dikgedrukte datum wordt ze door digitale proppers verleid om toch écht eens binnen te komen in hun winkel met het perfecte cadeau voor hem.

Het is ingewikkeld om tussen de clichés de touchés te vinden. Ze springt van blog naar blog en komt allerlei top 3-jes tegen. Zo ook in de blog die je nu leest. Wow…. Droste-inception.

Nr. 1 Gadgets

‘Gadgets’ staat er vaak bovenaan die lijstjes. Of (doe eens gek) ‘toys for boys’. Denk eens aan een draadloze koptelefoon of zo’n apparaatje waarmee je je telefoon met de TV verbindt, zoals Apple TV of Google Chromecast. Maar wat hij ook mooi vindt: een bluetooth speaker. Mannen vinden het een lekker moment als er een draadloze connectie tot stand komt. Dat is al lekker bij een draadloze connectie in het algemeen, maar vooral als er een geluid klinkt ter bevestiging van diezelfde draadloze connectie. Dat is zo’n mini-overwinning, die mannen minimaal een paar keer per dag nodig hebben. Het blijven jagers hè. Maar welke moet ik dan voor hem kopen? UE Boom. Search no further.

Nr. 2 Slaap gear

Goed slapen en in stijl slapen wil hij zeker ook. Koop bijvoorbeeld het meest mannelijke Van Morgen product voor hem: de Four Leaf Lover. Of, als je hem nog de keuze wilt laten: de spiffy credit card-shaped Van Morgen giftcard zal zeker een schot in de roos zijn. Kan hij online een code invoeren die hem iets gratis laat kopen. Vindt-ie mooi.  

Nr. 3 Tijd

Zeker ook in de top 3: tijd met z’n vrienden. Hoe lief hij jou ook vindt, tijd met z’n vrienden is goud waard. Mooi als je hem dat gunt. Zorg dan wel even dat je de volgende rookie-mistakes niet maakt.

  1. Plan geen uitje voor hem. Tijd is tijd, geen locatie. Die maakt namelijk niet uit als je met je vrienden bent. Regel hooguit dat zijn vrienden al in een bepaalde kroeg staan, maar plak er niet teveel escape rooms of kookcursussen aan vast.
  2. Ga zelf niet mee. Dat wil hij niet. En daar hoef je echt niet afgewezen door te voelen of heel onzeker van te worden. Als hij met zijn vrienden aan de bar staat, is hij gewoon in een heel andere state-of-mind dan als hij bij jou is. Alletwee goed en mooi.

Misschien is dat het gewoon wel. Gadgets, slapen en vrienden. Laten we het houden bij een top 3. As simple & straightforward as men. Of…..-in het licht van simplicity- misschien toch nog een tip. Geef hem meer van zijn basics. Iets wat in zijn daily routine verweven zit. Zijn Puma of Adam Underwear boxers, een refill van zijn sportabonnement, of het luchtje dat hij al jaren draagt en waar jij zo als een blok voor bent gevallen. Valt-ie ook meteen voor jou. Dat voorspel ik je.

Men. Predictable as every-day shampoo.

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.