• Gratis verzending & retourneren
  • Op werkdagen vóór 22u besteld, dezelfde avond nog verzonden

5x yoga oefeningen

Health & lifestyle -
5x yoga oefeningen

De klok staat op 23.00 en je kan maar niet in slaap komen? Te kort slapen heeft een grote invloed op je dag. Samen met Anouk, yoga lerares, hebben wij een cadeautje voor je: 5 yoga oefeningen om je lichaam klaar te maken voor de nacht. Je denkt vast alleen aan slapen bij een goede nachtrust, maar wat je doet voordat je gaat slapen is minstens net zo belangrijk. Dus leg je telefoon opzij en doe met ons mee. Na de oefeningen zal je sneller in slaap vallen en ook beter slapen.

Yin yoga houdingen, of asana’s, zijn passieve oefeningen waarin je 3-5 minuten in dezelfde houding blijft en zo het bindweefsel en meridianen in je lichaam stimuleert, en dat allemaal in je bed of op een matje ervoor, yogis choice. Het maakt niet uit of je beginner bent met stijve gewrichten of een flexibele ervaren yogi, de serie is geschikt voor iedereen. Let wel even op als je zwanger bent, je lijf is wat soepeler dan anders en je hebt een buik die in de weg zit, dus hou je lijf in de gaten en doe wat goed voelt. 

 

Asana 1: Legs up the wall, 2 minuten

Ga op je bed zitten met je gezicht naar de muur. Ga liggen en zet je benen omhoog tegen de muur. Leg je armen naast je lichaam met jouw handpalmen omhoog, adem rustig door en voel je spieren aan de achterkant van je benen strekken.

Tip: Probeer je lichaam niet in een volledige hoek van 90 graden te brengen, omdat dit de bloedsomloop op je heupen kan belemmeren. Schuif in plaats daarvan je heupen een paar centimeter van de muur en/ of til je heupen op door een kussen onder je heiligbeen te plaatsen.

Asana 2: Childspose, 2 minuten

Begin zittend, met je billen op je hielen en rol jezelf langzaam af naar voren en omlaag, breng je borst naar je dijen. Plaats je voorhoofd voor je op het bed, richting de aarde. Leg je armen naast je dijen naar achteren, met je handpalmen naar boven en voel de ontspanning in je schouders. Adem in, adem uit.

Tip: Als je je billen niet op je hielen kunt krijgen, heeft je hoofd daar misschien wat last van. Je kunt je nek dan ondersteunen door je voorhoofd op handen of op een kussen te plaatsen. Laat de knieën zo dicht bij elkaar liggen als comfortabel is, maar ze hoeven elkaar niet aan te raken. Als je ongemak in je buik voelt, dan kun je je knieën meer spreiden.

Asana 3: Lying Butterfly, 3 minuten

Ga op je bed op je rug liggen. Trek je knieen op en plaats je voeten op het bed. Breng dan de onderkant van je voeten tegen elkaar, laat je knieën openvallen en breng je benen in een diamantvorm. Leg je armen naast je lichaam met jouw handpalmen omhoog, adem rustig door.

Tip:Plaats je voeten niet te dicht bij je heupen. Maak je geen zorgen over hoe hoog of laag je knieën zijn. Als je merkt dat je nog spanning voelt in je heupen, kun je ook 2 hoofdkussens gebruiken om je bovenbenen/knieën te ondersteunen.

Asana 4: Knees into chest, 3 minuten

Ga op je bed op je rug liggen, trek je knieën naar je borst en sla je armen om je benen. Kruis eventueel je enkels en leg je handen op elkaar. Wieg je benen en je onderrug een beetje heen en weer als dat voor jou fijn voelt. Doe dit ongeveer 2 minuten en adem rustig door.

Asana 5: Savasana, slaap lekker

Vanuit de vorige houding, strek je je benen uit, leg ze op heupbreedte, laat je voeten naar buiten vallen en leg je armen naast je zij. Tijd om het lichaam te laten rusten, zodat het sterker en gezonder wordt. De Savasana symboliseert het einde van je oefening. En voor nu het einde van de dag. Slaap lekker!

Deze blog is in samenwerking met Anouk, het gezicht achter happysleeper.nl. Zij schrijft, interviewt andere experts en geeft workshops vanuit haar eigen ervaring met slaaptekort. Daarnaast is ze gecertificeerd yin yoga leraar en combineert ze deze twee ervaringen vanuit haar missie om jou te helpen ’s nachts beter te slapen en overdag meer rust te ervaren. “Als je s’ nachts goed slaapt én overdag goed rust en ontspant, dan ben je gelukkiger, productiever én gezonder! Je kunt met je ogen dicht een groter geluk bereiken. Ik ben het bewijs!”

Naar de collectie

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100).

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.