• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

5 Adresjes voor een Sunday Breakfast in Amsterdam

Health & lifestyle -
5 Adresjes voor een Sunday Breakfast in Amsterdam

Sunday Breakfast - De zon begint door te breken en het wordt weer lekker warm buiten. De perfecte omstandigheden worden gecreëerd om op zondag helemaal uitgeslapen (uitslapen doe je natuurlijk onder Van Morgen ;)) van een ontbijtje te genieten in Amsterdam. We zetten de 5 zonnigste adresjes voor je op een rij met het lekkerste ontbijt-aanbod! Perfecte plekken om je moeder te verrassen met Moederdag.

1. Mook Pancakes - De Clerqstraat 34/Jodenbreestraat 144

Wat is er lekkerder dan een zondag met American pancakes met vers fruit en een flinke scheut maplesyrup? Bij Mook Pancakes hebben ze naast verse juices en heerlijke koffie, de allerlekkerste pancakes van Amsterdam. Ze hebben zoete opties, zoals de pancakes met onder andere vers fruit, dadels, griekse yoghurt of chocoladesaus, maar ook opties voor hartige trek, zoals pancakes met zalm, avocado, hummus, cheddar kaas of bacon. Voor ieder wat wils!

2. Benji's - Wibautstraat 196

Voor een gezond ontbijt moet je bij Benji's zijn. Begin je ochtend met een kom vol fruit met hun smoothiebowls. Of kies voor een eitje met verschillende toppings. Bij Benji's kan je ook heerlijke verse broodjes eten. Probeer vooral de 'Salmon Avocado Teriyaki' op een dikke plak vers brood. Een zondag is niet compleet zonder een zonnig terras en dit heeft Benji's zeker! 

3. Monks Coffee Roasters - Bilderdijkstraat 46

Bij Monks Coffee Roasters ligt de focus op: koffie. Voor sommigen het belangrijkste ingrediënt om de ochtend mee te beginnen. Zij besteden veel zorg en aandacht aan hun koffies en dat proef je. Naast koffie hebben zij ook verse croissants, cakes en scones voor bij de koffie en heerlijke yoghurtontbijtjes met huisgemaakte granola en vers fruit, toasts met allerlei soorten beleg en salades. 

4. De laatste kruimel - Langebrugsteeg 4

Voor het echte Amsterdam-gevoel ga je naar De Laatste Kruimel. Het zit een beetje verstopt, maar het is een verborgen parel. De etalage ligt vol met vers gebakken taarten, cakes, quiches en salades. Ook hebben zij een heerlijk assortiment aan verse juices en koffie. Maar waar zij vooral om bekend staan, zijn hun versgemaakte broodjes met alle soorten beleg. Ze gebruiken zelfgebakken broden, als zuurdesem en speltbrood en sommige broodjes komen lekker warm uit de oven. Je kan natuurlijk kiezen voor een ontbijtje to-go, maar wanneer je naar achter loopt hebben zij een klein buitenplaatsje boven het water. Hier kan je heerlijk van je ontbijt genieten terwijl je naar de bootjes kijkt die voorbij varen.

5. De Waterkant - Marnixstraat 246

Het liefst wil je de hele dag bij de Waterkant blijven zitten. De naam zegt het al, dit heerlijke plekje ligt aan het water. Schuif aan bij één van de grote picknicktafels en geniet van een bowl met kokosyoghurt en granola of een triple stack pancakes terwijl de zonnestralen je toelachen. Wanneer je besluit om de hele zondag lekker in de zon te blijven zitten, hebben zij nog veel meer lekkers op hun menu.

Naar de collectie

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.