• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

3x slaaptips voor de winterdagen

Health & lifestyle -
3x slaaptips voor de winterdagen

Foto @juudithhome Instagram

Goed slapen is essentieel voor je weerstand in deze koude dagen. Daarom hebben we 3 slaaptips voor je om deze koude periode te trotseren. 

1. Genoeg daglicht

Daglicht zorgt voor de aanmaak van serotonine. Deze stof is de voorloper van melatonine, een natuurlijke slaapstof. Heb je een gebrek aan serotonine, dan wordt het lastiger om melatonine aan te maken en dit heeft invloed op je slaap. Daglicht is dus essentieel voor een goede nachtrust, voldoende energie en een opgewekte stemming. Om alert te zijn tijdens de donkere (en koude) herfst- en winterdagen is het extra belangrijk dat je voldoende daglicht opneemt:

- Zorgt voor een werkruimte/woonruimte met voldoende daglicht.

- Neem tijdens je pauze 30 minuten de tijd om naar buiten te gaan voor een wandeling. 

2. Juiste temperatuur en ventilatie in je slaapkamer

Slaaponderzoekers erkennen dat temperatuur invloed heeft op de kwaliteit van je slaap en de inhoud van je dromen. Als het te warm of juist te koud is in je slaapkamer, kan dat ertoe leiden dat je vaker wakker wordt en minder goed slaapt

Zorg voor een hoofdkussen dat ventileert en dus niet te warm wordt. Daarnaast is het belangrijk om onder een dekbed te slapen dat temperaturen kan reguleren. Bijvoorbeeld het Van Morgen 4 seizoenen dekbed, gevuld met 100% Texelse scheerwol. Naast het reguleren van temperaturen heeft wol een hoog absorptievermogen (geen broeierig bed) en is het zelfreinigend. Dat maakt het de ideale bedpartner! Vergeet niet een raam op een kier te zetten zodat de lucht in je slaapkamer voldoende kan circuleren. 

Van Morgen blog | 3x slaaptips

3. Comfortabel bed

Investeer in goed materiaal en een goede slaaphouding. Als je lichaam tijdens het slapen niet goed ondersteund wordt, kan dat klachten veroorzaken in je nek, schouders en/of rug. Goed materiaal is dus key voor een goede nachtrust. Investeer in een matras en hoofdkussen die bij je slaaphouding passen en die je lichaamsgewicht op de juiste manier kunnen ondersteunen. Slaap onder een ademend dekbed dat niet broeierig aanvoelt en je de juiste warmte geeft. Daarnaast is een zachte dekbedovertrekset van katoen satijn of percal katoen ook geen overbodige luxe.

Naast deze 3 tips is het van belang dat je voor het slapen gaan tijd voor jezelf neemt. Zo kan je lichaam en geest tot rust te komen. Leg alle schermen opzij en lees een paar bladzijden in een boek. Een korte yoga of meditatie sessie kan ook helpen.

Naar de collectie

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.