• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

Planten die je slaap verbeteren

Health & lifestyle -
Planten die je slaap verbeteren

Groen in de slaapkamer - Naast dat het leuk staat, hebben planten in de slaapkamer ook nog veel andere voordelen: ze zorgen voor een betere luchtkwaliteit en minder stress. Daarnaast gaan kamerplanten hoofdpijn tegen door de zuurstof die ze afgeven en zijn ze een oppepper voor je stemming. En....ze bevorderen de kwaliteit van slaap! We hebben de top 6 op een rijtje gezet. 

 

1. Aloë Vera

Aloë Vera geeft 's nachts zuurstof af. Dit helpt tegen slapeloosheid en zorgt ervoor dat je dieper slaapt. Ook handig om te weten, is dat deze plant bijna geen onderhoud nodig heeft. De plant wordt ook wel de onsterfelijke plant genoemd, waardoor hij je vele nachten van een heerlijke nachtrust kan voorzien!

2. Lavendel

Je kent deze geur misschien wel van vroeger. Knuffels werden vaak met lavendel gevuld omdat het schijnt dat baby's minder huilen door de geur van lavendel. Lavendel heeft een rustgevend effect en zorgt ervoor dat je eerder in een lichte slaap valt.

3. Engelse klimop (Hedera helix)

Volgens NASA is de klimop de nummer 1 plant met een positief effect op de luchtkwaliteit in huis. Hierdoor is deze plant ideaal voor mensen met klachten aan hun luchtwegen, zoals astma. Deze plant zorgt ervoor dat wel 94% van de lucht gezuiverd wordt en dit heeft een positief effect op de slaap.Van Morgen beddengoed en badlinnen

4. Jasmijn

De jasmijn zorgt voor een heerlijke geur in de slaapkamer. Deze geur zorgt ervoor dat jij rustiger wordt en minder beweegt tijdens het slapen. Alleen al even aan jasmijn ruiken laat een enorme rust over je heenkomen. Perfect voor in de slaapkamer dus!

5. Sansevieria

De sansevieria komt in sommige onderzoeken naar voren als de plant die zorgt voor vermindering van hoofdpijn, oogirritaties en ademhalingsproblemen. Daarnaast staat deze plant bekend om zijn krachtige luchtzuiverende werking. De plant doet het prima in een donkere omgeving, wat ideaal is voor in de slaapkamer.

6. Gardenia

Volgens sommige onderzoeken heeft deze plant hetzelfde effect als het slaapmiddel valium. Deze plant zou ook helpen tegen angst. Een klein onderzoek naar de effecten van de stof 'crocetine' in gardenia bevestigt dat deze plant de kwaliteit van de slaap verbetert.

Meer inspiratie: Van Morgen Pinterest. Vergeet je niet aan te melden voor de Van Morgen nieuwsbrief voor meer slaaptips.

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.