• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

Urban jungle slaapkamer

Health & lifestyle -
Urban jungle slaapkamer

Eerder schreven we een blog over planten die je slaap verbeteren. In deze blog nemen we je mee op inspiratiereis. Hoe maak je van jouw slaapkamer een urban jungle slaapkamer? 

Een misvatting

Voordat we aan de tips beginnen, laten we eerst de misvatting 'slapen met planten is slecht' uit de lucht halen. Je mag prima planten in je slaapkamer zetten! Planten hebben overdag licht nodig om hun fotosynthese in gang te zetten, ze halen koolstofdioxide uit de lucht en maken zuurstof aan. Echter wordt dit proces 's nachts stil gelegd door de afwezigheid van zonlicht. Hierdoor verbruiken de planten alleen maar zuurstof maar deze hoeveelheid is zo klein, dat je hierover geen zorgen hoeven te maken. Meer voordelen van planten in de slaapkamer vind je hier. Oke, ready? Let's go.

Plantensoorten

We hebben hier 6 planten voor je op een rijtje die je slaap bevorderen. Maar we moeten toegeven dat de NASA een iets uitgebreider lijst heeft. Die vind je hier. Met hun NASA Clean Air Study hebben ze onderzoek gedaan naar kamerplanten die op een natuurlijke manier bepaalde giftige stoffen in de lucht (zoals benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen) kunnen neutraliseren. Altijd goed om te weten wat je in je slaapkamer neerzet. Check bij het uitzoeken van je kamerplanten in wat voor ruimte ze komen te staan. Heb je een slaapkamer met weinig daglicht? Kies dan planten die hier in kunnen leven. Heb je al een lijstje van planten? Laten we aan de slag gaan. 

Van Morgen Pinterest

Styling

1. Gebruik zoveel mogelijk 1 kleurtoon voor al je potten. Zo houd je de ruimte rustig en komen de kleuren van je planten beter naar voren. Wij zijn fan van terracotta potten. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en door de pure en rauwe uitstraling passen ze overal in het interieur. Koop ze bijvoorbeeld bij Dille & Kamille.

 2. Creëer diepte met hoge planten. Neem bijvoorbeeld Sanseveria’s en palmen en combineer deze met lagere plantensoorten. Probeer meerdere planten in een hoek te combineren. Geen hoge planten? Gebruik houten kratten of vintage krukken voor de hoogteverschillen. Weinig ruimte? Stijl je kamer een statement plant, bijvoorbeeld een vijgenplant of een rubberboom. 

3. Veel planten (bijvoorbeeld de pilea/pannenkoekenplant) krijgen snel stekjes die je weer in kleinere potjes rondom je jungle kan zetten, dichtbij de moederplant. Zo wordt je eigen urban jungle al gauw uitgebreid.

4. Laat ze hangen! Geef je ruimte iets meer flair met hangplanten. Zo stijlt je die lege muur of nachtkastje eenvoudig af met een Monstera karstenianum of een Monstera obliqua.

5. Maakt je urban jungle slaapkamer af met onze Four Leaf Lover overtrek. Met de olijfgroen kleur past deze overtrekset perfect bij je planten. En door de satijn weving is het heerlijk zzzacht slapen. Dat wordt lekker ontspannen slapen en dromen.

Check Van Morgen Pinterest voor meer inspiratie. 

Naar de collectie

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.