• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

7 tips om koel te slapen

Health & lifestyle -
7 tips om koel te slapen

Warme zomeravonden zijn heel leuk en romantisch, maar wanneer je je bed in duikt voelt zo’n avond wat minder fijn aan. Hoge temperaturen voorkomen dat wij op een natuurlijke manier afkoelen en blokkeren de afgifte van melatonine, wat nodig is om lekker te kunnen slapen. Sterker nog: een te hoge temperatuur zorgt ervoor dat je slaapcyclus niet goed werkt: je slaapt oppervlakkig en wordt niet uitgerust wakker. Ook in de zomer wil je op een gegeven moment naar dromenland, dus hier zijn 7 tips om koel te slapen.

1. Voorkom dat je slaapkamer opwarmt

Dus: gordijnen dicht, shutters dicht, alles dicht wat kan voorkomen dat die warme zon je slaapkamer in schijnt. Doe dit al helemaal wanneer je een zolderkamer hebt, daar stijgt de temperatuur snel op en zal dit extra nodig zijn.

2. VEEL water!

Hydrateer jezelf gedurende de dag met minstens 8 glazen water, waardoor je lichaamstemperatuur goed geregeld kan worden door middel van zweten en neem voor je gaat slapen een douche (niet té koud, want dan gaat je lichaam die kou compenseren door je lichaam op te warmen). Droog na het douchen je huid af met een zacht katoenen handdoek. Je huid heeft heel wat te verduren op warme dagen. Extra zacht zijn voor je huid kan zeker geen kwaad.

Van Morgen bad artikelen

3. Leef en slaap in katoen of linnen

Katoen en linnen zijn stoffen die ademen en daardoor de ideale keuze voor pyjama’s en beddengoed. Deze stoffen laten toe dat er genoeg frisse lucht doorheen kan stromen, dus lekker koel slapen! Onze 100% katoenen dekbedovertrekken vind je hier. Bekijk ook onze sale.

4. Gebruik een koelelement

Koelelementen doen wonderen voor je lichaamstemperatuur wanneer ze op de juiste plekken gelegd worden. Wanneer je ze op je polsen en nek legt, zal dit een koude stroom door je lichaam geleiden. Je kan ook een fles water in de vriezer leggen en deze gebruiken als koelelement. Ook handig voor een afkoelende slok gedurende de nacht.

5. Koud en licht avondeten

Warme maaltijden zorgen ervoor dat je lichaam langer warm blijft. Daarnaast zorgen zware maaltijden ook voor veel warmte, door de energie die je lichaam verbruikt bij het verteren. Eet daarom lekker een salade, koude soepjes of andere zomerse maaltijden. Verrassend genoeg kunnen warme drankjes ervoor zorgen dat je koel blijft. Het lijkt misschien vreemd, maar een warm drankje drinken zorgt ervoor dat de receptoren in je mond en keel een signaal afgeven waardoor je gaat zweten. Hierdoor koelt je lichaam sneller af. 

6. Gebruik een fan

Een voor de hand liggende tip, maar wel een gouden tip. Een fan zorgt ervoor dat de warme lucht steeds weer ververst wordt met koude lucht en er luchtstroom blijft. Zorg dat je fan tegen de klok in draait, dan weet je zeker dat de warme lucht van bovenuit de kamer wordt gehaald tijdens de warme nachten.


Van Morgen houten bed met waffel beddengoed Cindy Says Hi

7. Slaap onder een zomerdekbed 

Slaap onder ons zomerdekbed van zuivere Texelse scheerwol. Wol houdt je koel in die broeierige nachten: doordat wol warmte regulerend is, wordt de warmte onder een wollen dekbed eenvoudig afgestoten aan de buitenlucht. Dons en synthetische dekbedden werken juist isolerend, waardoor de temperatuur onder je dekbed alleen maar toeneemt. Ons wollen zomerdekbed werkt heerlijk verkoelend tijdens zwoele nachten. Ook ideaal voor kinderen.

Naar de collectie

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.