• Diervriendelijk
  • 100% Recyclebaar
  • Milieuvriendelijk

Satijn vs. Percal - Wat is het verschil?

Materialen -
Satijn vs. Percal - Wat is het verschil?

Welke stof moet ik kiezen voor mijn beddengoed? Satijn en percal zijn twee hele verschillende wevingen en de één is niet beter dan de ander. Het is een kwestie van smaak. Als je het aan ons vraagt: waarom kiezen, als je het allebei kan hebben? Er gaat niks boven het heerlijke frisse en knisperende gevoel van percal in de zomer, of het knusse en zachte gevoel van satijn in de winter. Benieuwd welke stof het beste bij jou past? We leggen het je uit.

Percal katoen

Percal heeft een ‘eenvoudige’ weving. Dit houdt in dat de horizontale en verticale draden om en om geweven worden: één draad boven en één draad onder. Dat zorgt ervoor zorgt dat het een mat uiterlijk heeft en een koel en crispy gevoel geeft. Het is luchtig, het ademt en is vochtabsorberend. Dit is ideaal voor in de zomer of voor mensen die het snel warm krijgen als ze slapen. De exclusieve percal katoen dekbedovertreksets van Van Morgen shop je hier. 

Van Morgen bed & bad | Percal katoen en katoensatijn weving naast elkaar

Katoen satijn

Satijn heeft een zijdezachte afwerking, waardoor het superzacht aanvoelt. De weving van satijn is één draad boven en drie draden onder. Hierdoor is de stof strakker gespannen, waardoor het iets zwaarder aanvoelt en een beetje warmer slaapt dan percal. Door onderzoek onder onze klanten kwam naar voren dat veel mensen satijn lekker vinden aanvoelen, maar niet zo gecharmeerd zijn van de overdreven glans. Samen met onze producent in Portugal hebben we het voor elkaar gekregen om onze satijn een mooie mat-look te geven, zodat je de ultieme zachtheid krijgt, maar wel met een stoere hedendaagse look. Shop hier onze zachte katoen satijn dekbedovertreksets. Voel het verschil en laat ons weten waarin je met een glimlach wakker wordt!

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100).

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.