• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

5x leestips voor de koude dagen

Health & lifestyle -
5x leestips voor de koude dagen

Het ultieme wintergevoel: geurende kopje thee, een boek in je hand en een deken om je heen. Lekker wegzakken tussen het wol. Een lekker luchtig weglees boek of een thriller die je niet meer weg wilt leggen. Wij hebben 5 leestips voor je. 

1. Jackie van Laren - Opstaan

Opstaan is een feelgood-roman, met een luchtige schrijfstijl met mooie emotionele scenes. Het is een boek met een lach en soms een traan. Ik werd er vrolijk van en kreeg soms zelfs kriebels in mijn buik. Twee aspecten komen in Opstaan duidelijk naar voren, namelijk bindingsangst en het gevecht voor waar je veel om geeft. Opstaan is het vervolg op Vallen en is het tweede boek over de liefde en problemen daarvan tussen Anne en Rory.

Marleen, Van Morgen shop adviseur 

2. Sapiens - Yuval Noah Harari

Nieuwsgierig naar de oorsprong van de mensheid? Dan zit je goed met Sapiens. Hoewel de inhoud stoffig doet vermoeden is boek vlot en helder geschreven, waardoor je makkelijk inkomt. Neem Sapiens mee op vakantie als je open staan voor nuttige informatie en een ruime perspectief over het leven.

Thao, Van Morgen brand manager 

 3. Karin Slaughter - Gespleten

Een échte Karin Slaughter, the queen of crime heeft wederom een knap meesterwerk geschreven. Het is een psychologische rollercoaster waarbij uitstappen geen optie is en niets is wat het lijkt. Slaughter laat in Gespleten zien waartoe manipulatie kan leiden, het gedwongen moeten kiezen en de consequenties die dat met zich meebrengt. Karin Slaughter maakt de personages heel kwetsbaar, maar door hun overlevings-mechanisme tegelijk ontzettend sterk. De uitwerking en ontwikkeling van de karakters is weer heel mooi beschreven. 

Anne, Van Morgen shop adviseur 

 4. Shoe Dog - Phil Knight

Hoeveel mensen ken je die geen paar Nikes in de kast hebben staan? Met een brand awareness van boven de 90% en een jaaromzet van zo'n 8 miljard dollar is Nike toch ergens wel een relatief succes te noemen. Weinig mensen zullen dat ontkennen. Als je die gedachte vasthoudt en vervolgens Shoe Dog leest, dan zul je voor de rest van je leven geïnspireerd zijn om door te zetten. Phil Knight, de oprichter van Nike, beschrijft in dit boek welke hobbels, heuvels en Himalaya's hij heeft moeten aanpakken, afbreken en omarmen om ervoor te zorgen dat Nike is gekomen waar het nu is. Bij tegenslagen waarbij de meeste van ons de handdoek in de ring zouden gooien, zette hij door. Zelfs als het voor de 4e of 5e keer was of als al het slechte tegelijk leek te komen.

De rode draad? Geloof in de toekomst en passie voor product. Toen hij weer eens verkozen werd tot 'zakenman van het jaar' zei Phil Knight dat hij zichzelf niet als zakenman ziet, maar meer als iemand die doet waar hij in gelooft, om het leven van anderen beter, leuker of gezonder te maken. 'And if that's business, alright, call me a business man.'

Schelto, Van Morgen founder

5. Wees Onzichtbaar - Murat Isik

Wees Onzichtbaar is geen luchtig lees materiaal, wel een boek dat je van begin tot einde boeit. Het boek is gebaseerd op de jeugd van de schrijver Murat. Een eerlijk verhaal over een disfunctioneel Turkse gezin uit de Bijlmer. Met een tirannieke vader die als een donkere wolk boven het gezin hangt. De schrijfstijl is rauw. Door de opbouwende spanning blijft het boek je boeien tot de laatste bladzijde. 

Sarah, Van Morgen shop advisor

Lekker wegzakken doe je natuurlijk in stijl met Van Morgen beddengoed.

Shop hier de collectie.

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.