• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

Het vakantiegevoel thuis oftewel staycation

Lifestyle -
Het vakantiegevoel thuis oftewel staycation

Een pleidooi voor de staycation: beleef het vakantiegevoel gewoon thuis. Ben je heel erg toe aan vakantie maar heb je geen zin om te reizen of tijd om daadwerkelijk te gaan? Dan is een staycation ideaal. Wel vaker gezegd is 'vakantie is een mindset, geen bestemming'. Lees hier verder wat een staycation inhoudt en hoe je dat aanpakt. 

De voordelen 

Thuisblijven is niet alleen beter voor je footprint, het kan ook heel erg veel rust geven. Want, je hebt geen inpakstress en het is erg fijn om een keer niet zo veel te hoeven doen en gewoon bewust te genieten van het thuis zijn. Daarnaast: er zijn ontzettend veel mooie plekken om te ontdekken waarvoor je écht het vliegtuig niet hoeft te pakken. 

Om te beginnen

Kies een doel! Wil je relaxen en opladen van je drukke schema? Je creatieve geest uitdagen? Mediteren en tot rust komen? Of simpelweg meer tijd willen hebben voor je omgeving? De hele dag leven zonder naar de klok te hoeven kijken is op zichzelf ook al een doel. Denk wel van tevoren na over wat je verlangt van je staycation. Zo zul je bijvoorbeeld niet teleurgesteld voor een gesloten deur staan omdat je vriend/vriendin gewoon aan het werk is.

Doe andere dingen dan normaal

Plan je staycation! Met een planning verklein je de kans dat je nergens aan toe komt. Hou je van yoga? Rondkijken in musea? Dagje spa? Of wil je traditioneel Italiaans koken? Plan hier tijd voor in. Boek de tickets eventueel van tevoren. Kijk ook naar wat je eigen omgeving te bieden heeft: een dag varen, kamperen in eigen tuin, paintballen of een festival bezoeken. Hou altijd nog wat ruimte voor spontane activiteiten.

Hotelgevoel thuis

Vakantiegevoel = verblijven in prachtige hotels. Elke dag in een vers opgemaakt bed stappen. Schone badkamer met heerlijk stevige handdoeken. Wie wordt daar niet blij van? Geniet van dat ultieme vakantiegevoel ook tijdens je staycation door je bed op te maken met het lekkerste beddengoed en de lekkerste handdoeken. Nu nog iemand lief aankijken voor roomservice. ;-)

Staycation in Amsterdam

Zin in vintage shoppen? Check de IJ-hallen of check de boutique shops in de Utrechtsestraat. Wil je even relaxen in de natuur? Neem een wandeling door het Amsterdamse bos. Inspiratie opdoen? Bezoek de Rijksmuseum en bewonder de meesterwerken van Hals, Rembrandt en Vermeer. 

In het centrum en no idea what to eat? Loop even binnen bij The Food Department. Voor bijzondere gerechten ga je naar Kaagman & Kortekaas in de pittoreske Sint Nicolaasstraat. Of wil je Amsterdam in vogelperspectief zien tijdens het eten? Ga naar Ma’dam in Noord. Of proef de tropische smaken in Hotel Jakarta. De dag afsluiten met een bijzondere film? Bezoek LAB111 of de Filmhallen

Restaurant tips buiten onze hoofdstad ;-)

Food plekken met de vacation vibe: The Street Food Club, Utrecht / Tulum, Noordwijk / Witsand, Noordwijk / De Jong, Rotterdam / Ayla, Rotterdam / La Cocotte, Den Bosch

Natuurlijk zijn er duizenden manieren om je directe omgeving (opnieuw) te ontdekken, dus we hebben niet de illusie dat we je alles over de staycation kunnen uitleggen. Toch hopen we je door wat concrete voorbeelden te kunnen inspireren en misschien brengen we je wel op ideeën om eens iets heel anders te doen op de plek waar je al zoveel tijd doorbrengt. Misschien leest het bovenstaande als een lijst met simpele, voor-de-hand-liggende tips, maar het vergt veel creativiteit om ‘het gewone’ op een nieuwe manier, vanuit een andere hoek te bekijken. Geloof ons maar: na je staycation zal je oude vertrouwde omgeving er nooit meer hetzelfde uitzien!


Naar de collectie

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.