• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

6 basic feng shui stappen voor de slaapkamer

6 basic feng shui stappen voor de slaapkamer

Feng shui, dat klinkt bekend... waar ook alweer van? Grote kans dat je op deze term bent gestuit toen je je huis aan het inrichten was. Het verwijst naar de Chinese leer die gaat over de invloeden van de omgeving op het welzijn en geluk van de mens. 

Oke, tell me more...

Letterlijk vertaald betekent feng shui “wind en water”. Feng shui wordt weliswaar als pseudowetenschap beschouwd (niet bewijsbaar) maar de leer is al minstens 3.000 jaar oud, dus beproefd is ie zeker. Feng shui draait om samenleven met waar je van houdt. Met de leer harmoniseer je jezelf met je omgeving en andersom. In het kort: alles draait om rust en balans. En dat is zeer belangrijk voor in de slaapkamer, waar we zo’n acht uur per per dag doorbrengen. Ook al slapen we het grootste gedeelte van die tijd, je slaapkamer moet dé plek zijn waar je lichaam en geest weer in balans raken. Hier zijn 6 Feng Shui-stappen waarmee je je slaapkamer een verfrissende boost kunt geven.

1. Houd het persoonlijk

Laat je slaapkamer je karakter weerspiegelen door bijvoorbeeld alleen boeken neer te zetten met onderwerpen die je echt interesseren i.p.v. de top 10 trending boeken. Hang kunstwerken op die je aanspreken en positieve emoties oproepen. Laat bijvoorbeeld 'De Schreeuw' maar buiten de slaapkamer. ;-) 

2. Opgeruimd

Heb zo min mogelijk in de slaapkamer, want deze is bedoeld om te relaxen - je lijf en geest tot rust te laten komen. Hou de kamer daarom intiem, opgeruimd en geordend. Zorg voor voldoende afsluitbare opbergruimtes waar je bijvoorbeeld je kleding in kwijt kan, zo hoeft die stapel kleren niet continu in zicht te zijn. Maak regelmatig schoon. Kussens, dekbedden, matrassen en kleden trekken huisstofmijt aan. Voorkom huisstofmijt met wollen dekbedden en kussens. En door je beddengoed regelmatig te wassen voorkom je een ophoping van dit soort ongewenste elementen in je slaapkamer. 

3. Geen elektrische apparaten 

Naast De Schreeuw, adviseren we je ook zoveel mogelijk elektronische apparaten (tv, telefoon, tablets & computers) buiten de slaapkamer te laten. Die ene mail checken wanneer je in bed ligt is echt niet nodig. Dat kan wachten.

4. Goede verlichting

Verlichting is een belangrijk element in het creëren van sferen. Direct licht of fluorescerend licht is snel te hard. Indirect licht of geel licht is zachter. Bij het kiezen van lampen voor je slaapkamer is het goed om hiermee rekening te houden. Kies daarom bij voorkeur lampen die je kan dimmen. Bovenal zijn kaarsen toch echt de beste feng shui-slaapkamer verlichting vanwege het natuurlijk karakter.

5. Kleuren en geuren

In feng shui zijn er de Yin- en Yang kleuren. Yin kleuren zijn neutrale kleuren: frisse pastelkleuren of koude kleuren (groen, blauw, paars). Yang kleuren zijn felle, warme kleuren (geel, oranje, rood). De yin kleuren bevorderen de rust en zijn ideaal voor de slaapkamer. Hou zowel de geuren zoals de kleuren neutraal. Zorg voor genoeg ventilatie (frisse lucht!) en gebruik alleen zachte geuren zoals lavendel, sandelhout en rozen. Tip: maak gebruik van planten! Ze zorgen voor een gezonde atmosfeer in huis. En naast dat ze luchtzuiverend zijn, brengt de kleur groen ook nog eens rust in de ruimte.

6. Zacht & comfortabel

Het bed is het belangrijkste element in je slaapkamer. Dat verdient zeker aandacht. Wellicht een open deur, maar zorg voor een comfortabel bed! Goede kwaliteit beddengoed dat ademt en lekker aanvoelt, een matras dat je lichaam juist ondersteunt en een stevig bedframe (dat niet kraakt!). Zo ben je al een heel eind op weg. Vergeet niet je beddengoed minstens om de week te wassen om een opstapeling van vuil te voorkomen. 

Slaap lekker!

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.