• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

"Ik lig er niet wakker van."

Nieuws -

Ik lig er niet wakker van.’ Niet lang voordat ik dit zei, had ik besloten om voor mezelf te beginnen: om mijn ziel, mijn zaligheid en mijn spaargeld in een nieuw merk te steken en dan was dit mijn quasi-lollige reactie op mensen die zeiden: ‘Jij? Voor jezelf beginnen?’

Als ik twee eigenschappen van mezelf zou moeten opnoemen, dan komen naïviteit en drive snel bovendrijven. Een gevaarlijke combinatie.

Ergens moet je wel een beetje gek zijn om je leven vol vastigheid en schijnzekerheid op te geven en je te storten in het startup bestaan. Drie kinderen op bank. Geen inkomen. Geen pensioen. Je bent dwaas. True. Aan de andere kant: noem mij één merk dat is opgezet door iemand die niet bereid was om risico te nemen. Naïviteit en drive is nodig voor nieuwe dingen. Dare to jump.

Zelfvertrouwen is goed, maar het wordt gevaarlijk als je alleen op jezelf vertrouwt. Ik had deze sprong nooit durven wagen zonder die goede mensen die Van Morgen met mij hebben opgezet. En natuurlijk is het nog steeds een groot risico, maar het vertrouwen groeit met de dag.

Van Morgen is het resultaat van mijn persoonlijke ervaring met slaaptekort. Met drie kinderen weet ik als geen ander hoe waardevol slaap is. En hiermee bedoel ik niet oppervlakkige slaap maar diepe slaap waardoor je echt uitgerust wakker wordt. Ik had niet de illusie dat ik méér zou kunnen slapen, maar ik wilde dan in ieder geval goed slapen. Hoe pak je zoiets aan? Research natuurlijk. Daaruit kwam naar voren dat materiaal echt cruciaal is voor een goede nachtrust. Een goed matras en fijn beddengoed. Een goed matras had ik, alleen fijn beddengoed dat geen rib uit mijn lijf kost, was moeilijk vindbaar.

In Europa bleek de categorie beddengoed tussen ‘goedkoop’ en ‘kwaliteit’ helemaal open te liggen. Toen ik dat besefte, was de stap om te gaan ondernemen eigenlijk heel logisch. Het mooie bij het onderwerp ‘slaap’ is dat het iedereen aangaat. Ik besprak het idee met een oud-collega van Google. Na meer research hadden we een doel, een website, producten, collega’s en ruim een jaar geleden konden we de eerste bestellingen ontvangen.

Ons doel is om over vijf jaar het leidende Europese merk voor premium bed- en badproducten in zowel de B2C als de B2B markt te zijn.

Ambitieus, maar haalbaar. Waarom? Omdat we niet alleen zelf vinden dat we topproducten hebben, maar ook de ruim 500 klanten. In de reviews die ze over Van Morgen schrijven, komt dat steevast naar voren. En, minstens zo belangrijk: ze zijn lovend over de persoonlijke service die we bieden en komen ervoor terug. Dat geeft vertrouwen. 

Achter de schermen wordt er hard gewerkt om onze onderscheidende positie te behouden en te verbeteren. Want er zijn natuurlijk veel concurrenten. En dat is goed - het betekent dat de traditionele markt verandert. Ik lig er niet wakker van, want dat is de enige manier om scherp te blijven. Of zoals ze dat zeggen... only the fittest survive. 

- Schelto

Naar de collectie

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.