• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

Wol in de hoofdrol

Van Morgen wol

Waarom wol?

De ideale temperatuur om bij te slapen ligt rond de 17-18 graden. Je ontspant dan het beste, en valt het snelste in slaap. Wol als materiaal zorgt er voor dat je het nooit te warm of te koud hebt. Het absorbeert en tegelijkertijd ademt het vocht en warmte vanzelf weer uit. En omdat het ook nog zelfreinigend is krijgen schimmels en huisstofmijt geen schijn van kans. Zo’n gezonde slaapomgeving gunnen we iedereen (en al helemaal mensen met een allergie). Daarom vullen we al onze kussens en dekbedden met zuivere scheerwol uit Texel. 

“Een lichte daling van je lichaamstemperatuur is een vereiste om goed te slapen. Is je lichaam te warm, dan zal slapen minder goed gaan. Als het te koud is, kunnen koude voeten je behoorlijk uit je slaap houden. Het is daarom van belang om onder de juiste materialen te slapen om de temperatuur in bed goed te reguleren. Een goed ademend dekbed van wol kan daar aan bijdragen.” - Jeroen Mulder, somnoloog

Van Morgen wollen kussen

Van Morgen beddengoed

Van Morgen is gemaakt voor quality time. Het ultiem ontspannen gevoel en het plezier van een moment van rust. Dat verdient iedereen. Met uiterste zorg worden de materialen, de afwerkingen en de weefsels van onze producten geselecteerd. We werken met duurzame materialen en onze makers, al generaties werkzaam in de textiel, staan garant voor een ethisch productieproces.

 Van Morgen bed

Onze wollen producten zijn gewoon gemaakt in Nederland en gevuld met alleen Texelse scheerwol. De wol wordt bij geselecteerde boeren voor ons ingekocht, waar dierenwelzijn hoog in het vaandel staat. Voor onze producten gebruiken we alleen wol van de 2e scheer en ook alleen van de schone delen (rug en nek) van het schaap. 


Levensduur

Naast een lekker bed is het ook belangrijk om te denken aan de levensduur van je product. Je wilt waarschijnlijk twee dingen zien te voorkomen: het snel weer moeten vervangen van je dekbed door slijtage, maar zeker ook belasting voor het milieu.​ ​Bij aankoop van een Van Morgen wollen dekbed doe je een goede investering voor 20 jaar. Ervaar de voordelen van slapen met wol zelf!


Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.