• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

Wat wol voor je slaap kan doen.

Van Morgen bed & bad | Bed met wollen producten

Waarom slaap je koel onder wol?

De ideale temperatuur om bij te slapen ligt rond de 17-18 graden. Je ontspant dan het beste, en valt het snelste in slaap. Als de slaapkamer warmer wordt, zoals nu vaak het geval is, dan begin je meer te woelen, transpireren en wordt alles klammig, waardoor je moeilijker en minder goed slaapt. Je voorkomt dit broei-effect door onder het juiste materiaal te slapen.

“Een lichte daling van je lichaamstemperatuur is een vereiste om goed te slapen. Is je lichaam te warm dan zal slapen minder goed gaan. Als het te koud is kunnen koude voeten je behoorlijk uit je slaap houden. Het is daarom van belang om onder de juiste materialen te slapen om de temperatuur in bed goed te reguleren. Een goed ademend dekbed van wol kan daar aan bijdragen.” - Jeroen Mulder, somnoloog

Doordat wol vocht- en warmteregulerend is, wordt de warmte onder een wollen dekbed eenvoudig afgestoten aan de buitenlucht. Hierdoor blijft de hitte niet onder het dekbed hangen en werkt dit verkoelend in de zomer.

Klik hier voor meer voordelen van wol.

Van Morgen wollen zomerdekbed

Van Morgen is gemaakt voor quality time. Het ultiem ontspannen gevoel en het plezier van een moment van rust. Dat verdient iedereen. Met uiterste zorg worden de materialen, de afwerkingen en de weefsels van onze producten geselecteerd. We werken met duurzame materialen en onze makers, al generaties werkzaam in de textiel, staan garant voor een ethisch productieproces.

Van Morgen zomerdekbed gevuld met 100% zuivere Texelse scheerwol 

Ons zomerdekbed is gewoon gemaakt in Nederland en gevuld met alleen Texelse scheerwol. De wol wordt bij geselecteerde boeren voor ons ingekocht, waar dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. Voor onze producten gebruiken we alleen wol van de 2e scheer en ook alleen van de schone delen (rug en nek van het schaap). Door het lichtgewicht en de natuurlijke eigenschappen van wol is de Van Morgen zomerdekbed ideaal voor de warme nachten. 


Holistik over Van Morgen wollen dekbed

"...ik ben dan ook altijd op zoek naar manieren om de kwaliteit van mijn slaap te verbeteren. Zo heb ik onlangs mijn synthetische dekbed verruild voor een dekbed van wol. En dan heb ik het niet over een kriebelende wollen deken waar mijn oma onder sliep. Het dekbed waar ik onder slaap is van het nieuwe Nederlandse label en ziet er aan de buitenkant uit als ieder ander dekbed. Toch merk ik een wereld van verschil. Toen ik nog onder een synthetisch dekbed sliep werd ik vaak badend in het zweet wakker om vervolgens niet meer goed in te slapen (en nee, ik zit nog niet in de overgang). Nu ik onder wol slaap, word ik minder vaak wakker en slaap ik ook sneller weer in." - Evelyn, founder van het online platform Holistik

Klik hier voor het hele artikel

Levensduur

Naast een lekker bed is het ook belangrijk om te denken aan de levensduur van je product. Je wilt waarschijnlijk twee dingen zien te voorkomen: het snel weer moeten vervangen van je dekbed door slijtage, maar zeker ook belasting voor het milieu.​ ​Bij aankoop van een Van Morgen wollen dekbed doe je een goede investering voor 20 jaar. Onze wollen producten zijn milieu- en diervriendelijk. Wat kunnen we nog zeggen? Ervaar de voordelen van slapen met wol zelf!


Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.