• Gratis bezorging en retour
  • Geproduceerd op Texel
  • Duurzaam en Fairtrade

Onze kwaliteit

Materiaal is cruciaal

Materiaal is cruciaal

Je slaapkwaliteit verbeteren doe je door dieper te slapen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Geen horrorfilms kijken na 23:00 en niet met je moeder appen als je in bed ligt zijn twee handige tips. Maar slapen onder goed ademend beddengoed maakt pas écht een verschil. Daarom zijn onze overtrekken en kussenslopen van knisperend fris percal katoen of zijdezacht katoensatijn, geweven in Portugal. Onze kussen en dekbedden vullen we met 100% zuivere scheerwol. Die komt natuurlijk van Texel.

Wat katoen voor je kan doen

Hoe kan een dekbedovertrek helpen om beter te slapen? Dat heeft te maken met de katoenvezels. Hoe langer de vezel, hoe fijner de weving. En als de vezels ook nog mooi gelijk zijn (dus niet te ruw) heb je alles om een stof te maken die heerlijk om je heen valt als je slaapt. Onze overtrekken zijn koel, superzacht en behouden hun kwaliteit een stuk langer. 

Wat katoen voor je kan doen
Wol in de hoofdrol

Wol in de hoofdrol

‘Kind, kruip lekker onder de wol’, je hoort het je oma zo zeggen. Toch is die oma van jou zo gek nog niet. Wol zorgt er namelijk voor dat je het nooit te warm of te koud hebt. Het absorbeert en tegelijkertijd ademt het vocht en warmte vanzelf weer uit. En omdat het ook nog zelfreinigend is krijgen schimmels en huisstofmijt geen schijn van kans. Zo’n gezonde slaapomgeving gunnen we iedereen (en al helemaal mensen met een allergie). Daarom vullen we al onze kussens en dekbedden met zuivere scheerwol uit Texel. 

Eerlijk, duurzaam en natuurlijk

Voor ons betekent ‘een goed product’ niet alleen de hoogst mogelijke kwaliteit. Het houdt ook in dat we eerlijk zaken doen en respect hebben voor mensen en de wereld om ons heen. En dat we samenwerken met partijen die dat net zo belangrijk vinden als wij.

Onze wollen producten zijn milieu- en diervriendelijk en worden op duurzame wijze geproduceerd. Wol blijft goed op zijn plek zitten, hoeft niet bijgevuld te worden en blijft lang mooi. En daarna? Onze dekbedden en kussens zijn volledig recyclebaar, dus ze krijgen altijd een tweede leven. Hoe we dat concreet doen? Bekijk daarvoor onze pagina over circulariteit. Al het katoenen beddengoed en handdoeken worden gemaakt door onze leveranciers in Portugal. 

Wij hebben voor hen gekozen omdat zij al sinds begin 20e eeuw textiel produceren en goede arbeidsomstandigheden en milieubehoud hoog in het vaandel hebben staan. Daarnaast spannen we ons gezamenlijk in voor een eerlijke katoenproductie. De katoen leveranciers waar wij mee samenwerken zijn aangesloten bij het Better Cotton Initiative (BCI). Deze non-profitorganisatie zorgt voor een betere katoenproductie door boeren op te leiden tot duurzame producenten.

Alles bij elkaar zorgen we er ook met onze eerlijke manier van produceren voor dat er zo min mogelijk mensen ‘s nachts wakker hoeven liggen. Wij niet, onze leveranciers niet en jij al helemaal niet.

DROOM MET ONS MEE

Ontvang een introductie korting van €20,- bij een besteding van €100,-.
Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang fijne slaaptips, mooie kortingen, interieurtips, collectie updates en andere extra’s.

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw gegevens. Zie ook onze Privacy Policy.

Yes! You're in.

Hi! Wil je eenmalig een introductiekorting van €20?

Ja, ik schrijf me in voor de Van Morgen nieuwsbrief en ontvang graag de introductiekorting (bij een bestelling vanaf €100). U wordt gemaild vanaf info@vanmorgen.com en ontvangt gemiddeld 2 mails per maand.

Zie ook onze privacy policy.

Thanks! Je ontvangt de introductiekorting per mail.